Saturday, September 4, 2010

Cinta Yang Tak Pernah Padam

Klu sebut pasal cinta, org selalu akan ingat cinta seorg lelaki dan seorg perempuan..
Tapi kali nie, zai nak cerita tentang cinta zai pada seseorang yang tak akan padam sampai bila-bila...

Walaupun sekali sekala kata-katanya agak pedas dan menyentap hati, tapi kasih sayangnya dapat dilihat dari matanya yang terdapat suatu sinar yang paling berharga..

Setiap kali tibanya raye, zai selalu teringatkan die...
Segala kenangan bersamanya banyak ketika hari raye..
sebab time raye tue la die lah org yang paling busy..paling bising..
suasana gamat bile die bersuare...
Tapi seronok sangat..

Tahun nie cukup 5 tahun die tinggalkan zai...
Zai rindu die..rindu nak makan masakan die...
Zai tak boleh nak tahan sebak bile tengok gambar die..
Zai nak bagitahu yang zai terlalu sayangkan "WAN"..

Sebelum nie bile raye, WAN mesti akan masak lemang, ketupat, ketupat palas..
Walaupun WAN tak sihat tapi WAN gagahkan diri masak tue semua..

Zai selalu balik kampung sebab bangi dengan salak tinggi tak jauh pon..
setengah jam je..
Zai tahu WAN suke makan bubur lambuk kampung baru..
Bile zai tinggal kat kampung, zai tidur dengan WAN..
Zai ingat lagi bau WAN sampai hati nie..
Zai x pernah lupe..

Malam sehari selepas WAN tk ada,zai ade masuk bilik WAN..

Bile jejak je kaki dalam bilik tue..
Zai terus keluar panggil ma..
Zai cakap zai bau WAN..zai amik kain batik lepas yang tutup badan WAN 2...
Zai hidu semahunya..sebab zai tak sempat tengok WAN..
Zai peluk ma..zai nangis sepuas hati zai..zai terkilan sangat...


Bile pergi jalan-jalan, zai akan pegang tangan WAN..
Zai selalu temankan WAN kemana saje..
Even ke toilet sekali pon..
Zai sayangkan WAN  sebab tue zai akan temankan WAN..
Zai takut jadi ape-ape kat WAN..
Tapi ALLAH SWT sayangkan WAN lebih dari Zai sayangkan WAN..

Zai redha WAN, walaupun zai tak sempat tengok jenazah WAN buat kali terakhir..
Zai tak pernah lupekan kenangan kite..
Air mate zai sentiase jatuh bile terkenangkan WAN...

Zai cume nak WAN tahu yang Zai terlalu cintakan WAN...

nie la gambar WAN yang akan menjadi kenangan terindah..

3 comments:

  1. i really miss my wan so much too,dear...

    ReplyDelete
  2. ijad:~ selamat berpuase jugak...

    miza:~ sedih la bile tatap gambar 2 lame2..

    ReplyDelete

Assalamualaikum,
Tinggalkan komen anda selepas baca.
Terima Kasih.

Related Posts with Thumbnails