Monday, June 6, 2011

Status Facebook








Sape ade facebook cakap yooooo!!!
Ofcos la ramai yang ade facebook kann..

Arini zai nk membebel pasal status facebook..
Zai nie jarang update status sebab tak tau nak update ape..
Zai lebih suke comment wall orang lain dari update status sendiri..
Tapi kadang tu ade la jugak update status sendiri..
Tipu la kalau cakap tak update langsungkann..

Status facebook?Motip?

Zai selalu tgk status facebook yang kuar kat homepage zai..
Macam-macam pesen ade..

Tapi kebanyakannye suke letak perasaan diorang..
Suke, sedih, marah..macam-macam la..

Contohnye  ~~>
  •  Seronok arini dapat kuar makan dengan yang tersayang
  •  Bengang aku ngan mamat jaga parking kat kondo aku tue !!!
  •  Kucing saya mati tadi. Baru je 3minit yang lalu.

Kite yang bace nie pon akan terasa kalau kite berada ditempat diorang..

Ade sesetengah tu pulak suke letak Hadis, ayat motivasi, doa, berita terkini n so on..
Nak tau berita terkini. Pegi je wall die..

Contohnye ~~>

  •  Ade ecxident kat Bulatan Pahang melibatkan lori gula dengan lori bawang. Sekarang nie orang ramai sedang kutip gule n bawang utk dibawa pulang.
  •  Rasulullah s.a.w bersabda: “Sesiapa yang terasa bisikan yang baik, maka hendaklah ia mengetahui bahawa perkara itu dari Allah, serta hendaklah ia bersyukur kepada Allah, dan sesiapa yang terasa bisikan yang satu lagi maka hendaklah ia meminta perlindungan Allah dari angkara syaitan.”
  • hidup xselamanye kite di atas...ade masanye kt brada dibwah...bg yg muda hendaknye ditambahkan ilmu akhirat, bg yg tua hendaknye ditambahkan ibadat n amalan...bknnye makin kt berusia kt makin jauh dgn syurgaNya n hya bsandarkan pada topeng dunia.....selamat beramal n renung2kan.....
Zai suke jugak bace status-status yang macam nie. At least kite beringat tentang diri kite.
OK. Next status pulak..
Orang yang suke update kat mane die berada dengan sape.

Contohnye ~~>

  • Sekarang kat Pavilion sedang mambeli belah dengan Amir.
  • Lepak kat Syed Maju with Zana, Mia, Kamil, Paan..Layan Shisha..
  • @ Taman Seri Kemboja (nk bagitau org nama taman rumah die)
Kalau gaduh ngan boifren..lima minit lepas tu update status die kat Mid Valley tgh shopping..
Adoiyaii..

Status yang seterusnye nie, orangnye boleh jadi deejay..
Sebabnye die suke update status letak video clip..
Lagu lame..lagu baru sumer die letak kat wall die..
Tak payah cari kat youtube lagi..
Hehe..
Buka je wall die penuh dengan video clip..
Tak payah lagi fikir nak taip ape utk status..

Status yang seterusnye nie agak lain sikit..
Zai memang tak berape berkenan sgt..
Tak tau la kalau orang lain..

Status yang macam mana???

Contohnye ~~>
  • Nak mandi..dah masyam!!
  • Sedang panaskan enjin keta..kejap lagi nak hantar anak sekolah..
  • Nak cas hp jap..lalalala
  • Pening pilih baju nak kuar makan malam nie.. :(
  • Hari nie hubby takde..tido sorang je..Sunyi..

Pengsan bace status macam nie..
Deyyy... Tak perlu diupadate la bende-bende macam nie..
Bende yang privasi pon takkan la nk bagitau satu Malaysia..
Cas hp pon nk bagitau..3 tahun skali ke cas hp? Haha..

Update status facebook pon ade etikanye..
Janganlah update status sesedap rase. Tau la wall sendiri..
Jangan mencarut sane sini..
Ingat "Budi bahasa budaya kita", "Bahasa mencerminkan bangsa"
















p/s: zai tulis nie atas pandangan zai sendiri..status-status diatas hanyalah rekaan. tapi ade jugak yang diciplak dari status orang lain.. kalau ade yang marah, i'm sorry..

10 comments:

  1. haha yang last tu kelakar...masyam pun masyam lah..


    XOXO, Chempaka Sari.



    huhu, follow awak.

    ReplyDelete
  2. macam2 bila ada FB. bila takde sunyi lak. HAHAHA

    ReplyDelete
  3. 3 tahun sekali ke cas fone? AHAH.


    lawak2x. tapi memang betul pun.

    lagi-lagi yang rajin gila main status relationship ni. kejap complicated. ehh esok married. eh esok single pulak =.="

    ReplyDelete
  4. @Chempaka Sari Tq cik cempaka, i pon dah follow u..

    ReplyDelete
  5. @farahnabila Tula kann..yg relationship nie pon stu hal.. asyik bertukar je..xnk pulak diorang letak widow. haha

    ReplyDelete
  6. hehehe..
    fyna pown jarang sgt kt fb...
    ade pown sbb link ngn belog...




    jom singgah n follow belog fyna..
    http://inibelogfyna.blogspot.com/

    ReplyDelete
  7. Salam.singgah baca2 sini~
    sudi2 la baca my new entri di frommetoyou
    Arigatou (^____^)

    ReplyDelete
  8. @fyna
    suda singgah diblog fyna. tq sebab singgah.

    ReplyDelete

Assalamualaikum,
Tinggalkan komen anda selepas baca.
Terima Kasih.

Related Posts with Thumbnails