Tuesday, January 25, 2011

Undang - Undang Pelik

Diantara senarai yang di kategorikan sebagai undang-undang pelik di dunia..

THAILAND :
* Dilarang keluar rumah tanpa memakai seluar dalam.

SWISS :
* Dilarang berkebun di hari minggu. (hari minggu diorg soh dok dalam rumah diam2)

SWEDEN :
* Dilarang mengecat rumah tanpa izin dari kerajaan dan harus menggunakan cat yang sudah mendapat sertifikasi dari mereka. (kalau kat Malaysia, time raye mesti byk permohonan utk cat rumah kann)

KOREA SELATAN :
* Polis wajib melaporkan jumlah wang rasuah yang mereka terima dari para pemandu yang ditahan. (sape dah berani amik nak bagitau??)

SINGAPURA :
* Dilarang berjalan bogel (sape sanggup??)
* Tidak flusk jamban setelah buang air di toilet, dikenakan denda. (nie memang patut pon..)

UNITED KINGDOM :
* Dilarang menjual sayuran di hari minggu . (krajaan diorg soh beli sayur awal2..hari minggu nnti jalan jem..)
* Wanita dilarang makan coklat di tempat umum.(nie nak halang kegemukan kot..)

MEXICO :
* Wanita yang bekerja dilarang mengenakan pakaian seksi yang dapat memprovokasi rakan kerja selama jam kerja. (thumbs up!)
* Dilarang memaki di tempat umum. (double thumbs up!!)

AUSTRALIA :
* Dilarang mengangkat telefon pada deringan pertama. (pulakkk..)
* Dilarang mengenakan seluar dalam Hot Pink di hari minggu. (nanti diorg wat spot check yee..hehe)

GREECE :
* Dilarang mengenakan topi di stadium , kerana dapat mengganggu pandangan orang lain. (betoll..)

CANADA :
* Dilarang memakai handiplast luka di tempat umum. (walaupun luke terhiris,balut gune kain besar2 k..)
* Dilarang menyirami tananam di kebun waktu sedang hujan. (gile ape siram pokok time hujan..)
* Dilarang memanjat pokok.(takot org panjat tue patah riuk kot..penuhkan hospital je..)

PERANCIS :
* Dilarang berciuman di keretapi bawah tanah. (gud!!)

ISRAEL :
* Dilarang memelihara babi di Israel . Orang yang melakukannya akan ditembak mati. (sungguh kejamkan..pasal babi je kot..)

AMERIKA :-

- ARIZONA :
* Dilarang memandu tanpa kasut. (upss..no comment..)
* Dilarang bermain domino di hari Minggu. (main congkak je boleh..hehe)
* Dilarang memakai misai palsu di gereja. (nape ntah..)
* Hukuman mati dikena bagi sesiapapun yang menaburkan garam di atas rel kereta api. (ade effect ke garam kat rel ketapi??)
* Dilarang memandu dengan mata tertutup. (takot org tue mati..dah susah nak kena kutip daging org tue kat jalan..hehe)

- ALASKA :
* Dilarang mengambil gambar beruang yang sedang tidur. (nanti beruang mengamuk kot..)
* Dilarang memberi minum bir pada rusa. (rusa minum todi je..)
* Dilarang berjalan-jalan sambil membawa busur dan anak panah. (kang tertembak diri sendiri sape nak jawab..)

- ARKANSAS :
* suami diizinkan memukul isterinya, tapi tidak boleh lebih dari 1 kali sebulan. (adess..x patut..)
* Dilarang memelihara buaya di dalam bathtub. (buaya??tempah maut ke hape?)
* wanita yang saling menggoda di tepi jalan, akan dikenakan 30 hari penjara. (goda kat tengah jalan xpe..)
* Dilarang membawa lembu berjalan-jalan di jalan utama di hari Minggu. (nanti jalan jem..sebab lembu jalan lambat..)

- CALIFORNIA :
* Binatang peliharaan dilarang dibiarkan berhubungan seks di sekitar lokasi sekolah, taman, dan tempat ibadah. (sediakan bilik ye..)

- COLORADO :
* Dilarang berdebat dengan polis, kecuali kenderaan Anda ditahan olehnya. (pegi Parlimen la klu nak berdebat..)

- CONNECTICUT
* Dilarang mencium isterinya di hari Minggu. (pulakk..x mesra alam betul..)

- FLORIDA :
* Dilarang bernyanyi di depan umum sambil mengenakan pakaian renang. (baju tidur xpe ok..)
* Dilarang kentut di tempat umum setelah pukul 6 . (biru la muke org tue tahan kentut..)
* Dilarang memecahkan piring dan gelas lebih dari 3 buah sehari. (laa..maybe krajaan Florida nak jimatkan duit rakyat die..x moh membazir beli piring dan gelas selalu..)


P/S; undang-undang dlm nie ade untuk kebaikan ade jugak yg tak tau pulak nape diwujudkan..mungkin byk kes-kes berkaitan kot..sebab tu la krajaan diorg wat undang-undang yg PELIK..

Sumber: Info Gallery

2 comments:

  1. mak aih..ape pelik2 sangat rules dorang ni??

    ReplyDelete
  2. tau xpe..
    mengarut2 pon ade..
    tapi klakar je kan..

    ReplyDelete

Assalamualaikum,
Tinggalkan komen anda selepas baca.
Terima Kasih.

Related Posts with Thumbnails